Az alapszintű függvények – táblázatkezelés

Hirdetés

A táblázatkezelés feladatokban ötféle alapszintű függvénnyel találkozhatunk. Ezek a SZUM, ÁTLAG, MIN, MAX, DARAB függvények. Nézzük ezeket sorban:

SZUM vagy SZUMMA függvény: egy adott tartományban szereplő összes számot összegzi. Tehát ezzel a függvénnyel tudunk összesítéseket végezni. Az alábbi formátumban használható: “=SZUM(A1:F4)” természetesen megadhatunk több cellát is, ebben az esetben a “=SZUM(A1,B3,B4,E1)” formát kell használni.

ÁTLAG függvény: A kiválasztott tartományban szereplő számok átlagát (számtani közepét) számítja ki. Az alábbi formátumban használható: “=ÁTLAG(A1:F4)”

MIN függvény: A kijelölt tartományban szereplő legkisebb számot adja eredményül. Az alábbi formátumban használható: “=MIN(A1:F4)”

MAX függvény: A kijelölt tartományban szereplő legnagyobb számot adja eredményül. Az alábbi formátumban használható: “=MAX(A1:F4)”

DARAB függvény: A kijelölt tartományban megszámolja, hogy hány olyan cella van amely számot vagy számokat tartalmaz. Az alábbi formátumban használható: “=DARAB(A1:F4)”

Ezek közül a függvények közül minden feladatban legalább három előfordul, érdemes tehát jól begyakorolni használatukat.

Címkék: ,

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.