Tartalomjegyzék készítése – szövegszerkesztés

Hirdetés

Szakdolgozatíráskor sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy nem tudnak automatikus tartalomjegyzéket készíteni. Most erre mutatunk egy megoldást.

A tartalomjegyzék elkészítéséhez stílusokat kell majd használnunk. Nyissuk meg a formátum/stílusok és formázás menüpontot. Láthatjuk a jelenlegi stílusokat felsorolva a jobb oldalon, kattintsunk az új stílus gombra.

A megjelenő ablakban adjunk nevet az új stílusnak: Főcím. A stílus alapja a Címsor 1 legyen. Alul a lenyíló formátum gombnál válasszuk ki a számozás pontot. A többszintű fülre kattintsunk és válasszuk ki a számunkra szimpatikus típust. Ezután hozzuk létre az új stílust.

Hozzunk létre az előbbiek alapján egy újabb stílust Fejezet néven, ezt a címsor 2 alapján. A számozás beállításánál ugyanazt a típust válasszuk mint az előző stílusnál.

Ha ezzel megvagyunk akkor nincs más hátra, mint minden olyan fő és fejezetcímet amelyet szeretnénk a tartalomjegyzékben látni ellássunk a megfelelő stílussal. Ezt az elvet követve formázzuk meg végig a szakdolgozatot.

Ha kész vagyunk a stílusok használatával akkor következzen a tartalomjegyzék elkészítése.

Beszúrás/Hivatkozás/Tartalomjegyzék menüpontot válasszuk ki.

A felugró ablakban válasszuk a tartalomjegyzék fület, a nyomtatási képnél már láthatjuk is, hogy a stílusokat használva hogyan készül el a tartalomjegyzék. Nincs más dolgunk, mint jóváhagyni a beállításokat és máris megjelenik a tartalomjegyzék. Ha esetleg hiányzik egy-két cím akkor azokra nem alkalmaztuk a stílusokat. Pótoljuk majd kattintsunk jobb gombbal a beillesztett tartalomjegyzékre, és válasszuk a mezőfrissítés gombot.

Reméljük sok szakdolgozatíró veszi hasznát ennek a rövid leírásnak.

(Word 2003-ra vonatkoznak a leírtak.)

Eredményes gyakorlást!

Címkék: , ,

6 hozzászólás “Tartalomjegyzék készítése – szövegszerkesztés” bejegyzésre

 1. Jade szerint:

  Hát megmenekültem…Komolyan, már a hajamat tépkedtem, hogy hogyan kell ezt csinálni. De jött ez az oldal, és a felvilágosodás is egyben :)
  Örök hála, köszi

 2. Andi szerint:

  Köszi a segítséget, jó volt a leírás!!

 3. Lucy szerint:

  Örök hála annak aki ezt leírta!!!! Kb 1 órán keresztül próbáltam visszaemlékezni vmi ősrégi informatikaórán tanultakra, hogy hogyan is kell tartalomjegyzéket készíteni, aztán megtaláltam ezt az oldalt….. Köszi!

 4. botti szerint:

  tényleg jó leírás lett! az egyetlen, amit ilyen informatikai analfabéták is megértenek, mint én.

 5. zozo szerint:

  Köszi a segítséget! Sikerült végre megcsinálnom!

 6. Vinny szerint:

  Örök hála annak aki ezt leírta!!!! Kb 1 órán keresztül próbáltam visszaemlékezni vmi ősrégi informatikaórán tanultakra, hogy hogyan is kell tartalomjegyzéket készíteni, aztán megtaláltam ezt az oldalt….. Köszi!
  +1

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.